De Bibliotheek

Bij de Bibliotheek kun je veel meer dan boeken lenen. Je kunt er nieuwe vaardigheden leren, gelijkgestemden ontmoeten, werken, studeren, workshops volgen, hulp krijgen bij je digitale vragen en nog veel meer. Om de diversiteit van de mogelijkheden meer op de voorgrond te zetten hebben we de pijlers Leer, Vraag, Ontmoet, Lees en Doe ontwikkeld die altijd bovenaan de uitingen staan. Door activerende (werk)woorden te koppelen aan de pijlers van de Bibliotheek stimuleren we mensen om aan de slag te gaan bij de Bibliotheek.
In opdracht van en in samenwerking met Junction hebben we de visuele identiteit voor de Bibliotheek doorontwikkeld. De vorige visuele identiteit kwam uit 2010 en er werd geconstateerd dat steeds meer Bibliotheken een eigen visuele stijl ontwikkelden. Voor de herkenbaarheid van de Bibliotheek komt het ten goede als zoveel mogelijk bibliotheken dezelfde stijl hanteren. Alle bibliotheken in Nederland die aangesloten zijn bij de Vereniging Openbare Bibliotheken kunnen gebruik maken van de vernieuwde visuele identiteit.

Met het oog op toegankelijkheid hebben we een dynamisch kader ontwikkeld waar de gebruikers tekst of afbeeldingen in kunnen plaatsen. Door de afgeronde hoeken is het een herkenbare en vriendelijke vorm, die ook goed toe te passen is in bijvoorbeeld signing of drukwerk zoals visitekaartjes. Het vlak kan zowel staand als liggend ingezet worden.

Aangezien de individuele Bibliotheken zelf aan de slag gaan met de nieuwe visuele identiteit hebben we een breed pallet aan templates ontwikkeld zodat ze gemakkelijk zelf diverse uitingen kunnen maken. Door middel van een simpel grid bestaande uit een header (voor de pijlers), middenstuk (voor de content) en footer (voor linkjes en het logo) creëeren we de kaders waarbinnen ze hun informatie kwijt kunnen.
Meer info
Opdrachtgever
Vereniging Openbare Bibliotheken
In opdracht van
Junction
Diensten
Visuele identiteit
Huisstijlhandboek
Templates

Benieuwd naar ons werk?

Noorderzon
Internationaal kunstenfestival en groots zomerfeest
Let's Gro
Wat als jij de toekomst mag bepalen?
Schoolkerk
Brengt mensen en gedachten in beweging
De Bibliotheek
Zoveel meer dan boeken
StrandLAB
Buitenlaboratorium voor cultuur
GAMMA
Wat is jouw lievelingskleur?
ALMO
Participatiecampagne voor Almeerse pioniers
GROENN
Jezelf introduceren door alvast vaarwel te zeggen
Lifelines
Voor mensen zoals jij en ik
Donkerte van de Wadden
Ervaar de échte donkerte
Noorderzon 2021
Internationaal kunstenfestival en groots zomerfeest
Campus Groningen
Place to be
Kloesewier
Van Aap, Noot, Mies naar Slaap, Boot, Fries; van school naar hostel
Ons Archief
Een verrassende bundeling verhalen en archiefstukken
Kwartaaltijdschrift GK
Van preekstoelen tot patroonheiligen en van koorhekken tot klokken
Fockups
F*cked up mockups